Декорирането на малко пространство може да бъде голямо предизвикателство, но с малко креативност и внимателно планиране определено е възможно да направите вашият дом или офис красив и свеж. Ето нашите пет предложения как да украсите на малка стая с растения.

1. Висящи саксии или монтирани на стената вази

Един от начините да спестите място във вашата гарсониера или малка стая от апартамента ви, е като използвате висящи кашпи или закачите саксии на стената. Вече има различни алтернативи и на двете, които се монтират изключително лесно. Също така, тези видове саксии са стахотни за малки помещения. Те не заемат никакво подово пространство и могат да добавят малко цвят и свежест на стените ви. Освен това, се предлагат в различни дизайни, които може да съчетаете с интериора.

2. Малки саксии с нежни цветя

Големите саксии определено не са вариант за тясно пространство, тъй като заемат много място. Малки нежни кашпи с различни видове цветя са отлично решение. Така хем ще имате разнообразие от растения, хем ще са в минималистичен вид, което ги прави и по-лесни за поддръжка. Мини орхидейте, теменужките и някои видове сукуленти са отличен пример за подходящи цветя, които могат да добавят нотка елегантност и красота към вашия дом.

3. Стенна градина

Ефикасен и спестяващ място начин да декорирате помещението с цветя, е да ги включите в стенна галерия. Това представлява колекция от картини, снимки и други предмети, окачени заедно, за да създадат визуално интересна визия. Когато включите цветя като допълнение към Вашето изкуство и спомени, ще придадете естествена красота на вашето пространство.

4. Акцент цветя

Цветята могат да се използват и като акцент във вашата стая. Малка саксийка или букет на нощното шкафче или бюро ще ви накара да се усмихнете всеки път щом го погледнете.

5. Цветя в банята

Какво по-хубаво от това да се събудите и едно от първите неща, с които да започне деня ви, е зелена феерия. Всъщност отглеждането на цветя в банята въобще не е проблем, стига да има поне един малък прозорец. Има много видове, които нямат нужда от много светлина, но пък обичат влага и биха се чувствали прекрасно във вашата баня. Азалията, зелената лилия, сансевиерата и орхидеята са само някои от подходящите видове за тази цел.

 

Ние твърдо вярваме, че „има ли желание има и начин“. Независимо с какво пространство разполагате, богатата природа ни е дарила с разнообразие от видове, подходящи за всички условия и вкус. Декорирането на малко пространство е предизвикателно, но в същото време, е отличен начин да впрегнете креативността си в действие. Ние от Pretty Garden с удоволствие бихме били част от този път. Ако интериорното озеленяване не е Вашето нещо, но бихте желали да разкрасите вашия дом или офис, не се колебайте да се свържете с нас за консултация.