Зимните месеци водят след себе си сняг, ветрове, дъжд и студове. Ето защо е важно да полагаме не малко количество грижи за градините си, така че цветята и растенията, които отглеждаме в тях, да бъдат защитени пълноценно.

Разбира се, не всяко едно растение е чувствително към спадовете на температурите и поради тази причина се налага да се информираме подробно относно това които цветя са капризни и на кои от тях е редно да отделим повече време, грижи и внимание.

В тази статия ще ви предоставим информация за онези растителни видове, които хората най-често отглеждат в дворните си пространства. Благодарение на текста, който ще прочетете по долу, то вие ще можете да предпазите зелените си любимци от дебелата снежна покривка.

Растенията, които най-често отглеждаме в градината

Юка

Юката е растение, което бихме определили като доста непретенциозно. През по голямата част от годината то не се нуждае от специални грижи и поддръжка, но ето, че през зимата настъпва моментът, в който да му обърнем заслужено внимание. Едно от нещата, които се изисква от вас да направите, е да завържете неговите листа отдолу нагоре с дебела връв или сезал. По този начин ги предпазвате от пречупване, когато снежната покривка натежи върху тях.

Роза

При розите нещата са далеч по-сериозни, в сравнение с юката. Те са едни от най-претенциозните градински цветя, изискващи добра поддръжка и за да ги запазите живи през коварната зима, то не забравяйте да ги подрежете. Височината им трябва да достига максимум 20 см. Важно е да запомните, че тук ще са ви е необходимо солидно количество стърготини, които да разсипете около всяка роза. След като сте се уверили, че те уплътняват долната част на стеблото, то идва ред на наслагване на допълнителна почва.

Тревна площ

Някой от вас навярно си мислят, че тревата не е никак претенциозна и едва ли се нуждае от специални грижи, които да полагате за нея. Да, но не съвсем. Тревната покривка се нуждае от специално наторяване и ако пропуснете този важен момент, то на пролет няма да можете да се радвате на зелената багра, красяща дома ви. Благодарение на торната смес, вие позволявате на тревата да се храни през зимните месеци, дори тогава, когато е покрита с плътна снежна покривка.

Ако изпитвате затруднение или не притежавате достатъчно увереност и познания, за да зазимите сами растенията във вашия двор, то бихте могли да се възползвате от услугите на професионална фирма за озеленяване, която да ви гарантира перфектен краен резултат.