Двор без градинар, който да се грижи за него не е това, което трябва да бъде. Това е факт. В случай, че разполагате с двор или малка градина около дома си е нужно да знаете, че за растенията там трябва да се полагат качествени грижи. Ако пък не можете да отделите достатъчно време, то тогава трябва да осигурите специалист градинар, който да се грижи за двора и растенията в него вместо вас.

Но ако все пак държите сами да се справяте с всичко това е нужно да разполагате с качествените и полезни градинарски инструменти, сечива и „устройства“, които да направят работата в градината по-лесна и резултатна.

права лопата с дръжка

Тежката артилерия


Сред „уредите“ в тази категория е лопатата. Има няколко различни вида на това сечиво, които предполагат различна употреба. Едни са подходящи за изкопаване на дупки, други са предназначени за грижа за почвата около засадени вече растения.

Този инструмент за градината е задължителен, ако държим да сме подготвени за всякакви сериозни изпитания с почвата в двора. Нищо не пречи да имаме и по една лопата от всеки вид.

Малките лопатки

Малки лопатки


Те са идеално решение сред поддържащите качествения вид на растенията в двора сечива. Размерът им е достатъчно малък, за да бъдат използвани само с една ръка, докато с другата придържате някой от засадените вече екземпляри.

За да се сдобиете с такъв артикул, търсете такива модели с достатъчно удобна дръжка и добра и здрава метална част.

Градински ножици

Ножици


Предназначението им е доста широко. Има такива, подходящи за зарязване на грозде и малки клони на растения, съществуват и други видове, подходящи за по-сериозни подкастряне на различни видове храсти.

Този градинарски инструмент ще ви осигури удобство по време на работата и качествени резултати.

Гребло за листа

Гребло за листа


За поддръжката на качествен и добре изглеждащ двор не са нужни само хора, които да се грижат за това. Качествено почистен от нападалите листа двор има нужда от специален уред.

Това е греблото за листа. Предназначено да събира всички видове паднали по земята листа, както и други дребни боклуци, появили се в двора, този градинарски уред дава възможност за ежедневно почистване на всеки двор и градина бързо и ефикасно.

Градинска шапка

Относно безопасността


Да, не забравихте за нея, нали? За да сме спокойни, че работата в двора и градината ще премине безопасно и спокойно е добре да се сдобием с някои предмети, които да ни осигурят не само качествена, но и безопасна за тялото ни работа.

На първо място за работа в летните жеги в двора е шапката. Не позволявайте на силното слънце да попречи на грижата ви за градината. Една широкопола шапка би имала леко абсурден вид върху главата ви, но пък може да ви спаси от силното слънце.

Градински ръкавици


Ръкавици за работа е другият задължителен елемент за поддържането на една градина и двор. Повечето модели са текстилни, като вътрешната им част е потопена в специално вещество, което гумира повърхността им и прави захватът на други предмети доста лесен и удобен.

Наколенки. Не искаме да се разглезваме, но в случай, че се грижите за растения, които изискват често навеждане, то по-добре да стоите приклекнали на земята. Чифт наколенки за работа ще свършат чудесна работа, и ще улеснят часовете, прекарани сред растенията и овошките.