За никого не е тайна, че двор без градина е също като къща без покрив. Навярно всеки един от вас, който е собственик на такъв вид имот, се стреми към това да постигне максимално красиви резултати. Цветята и растенията са онова, което ни доставя радост, благодарение на уханието, носещо се от тях, и цветовете, покриващи дворното пространство.

Градината би могла да се превърне в акцент на всеки един двор, стига да бъдат полагани нужните за нея грижи и поддръжка. Една част от хората не успяват сами да се справят с тази отговорна, пипкава и трудоемка задача, поради ред причини. Времето често се оказва основен фактор, саботиращ първоначалните планове за поддръжката на дворното пространство. В тази статия ще ви дадем няколко изумителни съвети за това как лесно и бързо да поддържате градините си, без да се налага да инвестирате твърде много време, усилия или средства.

1.     Правилен подбор на растителните видове

Едно от най-важните неща, които трябва да знаете, е подборът на растенията, за които възнамерявате да се грижите. Най-рентабилно е да закупувате такъв тип растения, които са ви достатъчно познати. Трябва да сте сигурни, че те могат да виреят при конкретната влажност, почва или температура. Вземете под внимание и рисковете, които съществуват. Не пренебрегвайте присъствието на вредителите, които биха могли да унищожат красивите цветове на вашите цветя.

2.     Осигурете защитен слой

Ако не разполагате с достатъчно свободно време и това цял живот е било предпоставка в двора ви да не виреят любимите ви цветя, то вярваме, че съветът ни ще ви бъде от изключителна полза. За да не се налага да поливате често, нещо, на което не сте способни, то бихте могли да осигурите защитен слой над почвата. Става въпрос за няколко сантиметров слой от стърготини, които задържат влагата и така почвата не би могла да се изсуши до толкова, че цветята ви да загинат по-скоро от очакваното. Този слой от стърготини има още едно полезно действие, той намалява значително развитието на бурените, които също са част от вредителите за зелените любимци.

3.     Отстранете бурените, докато не е станало твърде късно

Ако подходите по възможно най-рационалния начин, то по всичко личи, че скоро бихте могли да се превърнете в собственик на градина, за която съседите ви единствено могат да ви завиждат. На първо място е важно никога да не забравяте, че буренът е враг номер едно за всяко растение. Отстранявайки ги на време, то вие до известна степен успявате да ограничите развитието им и да предпазите своите растения.

Надяваме се да сме ви били от полза при отглеждането на вашите цветя и поддръжката на градините ви. И все пак, ако не разполагате с достатъчно време, което да инвестирате в грижи, то ние ви съветваме да се възползвате от фирма, предлагащи ви такъв тип услуга. Прети Гардън е фирма, предлагаща ви изключително качество, коректност и добро обслужване.